Peste 700 de cadavre incinerate la ferma cu pestă porcină africană din Arad. Incineratoarele nu mai fac față

90

Peste 700 de cadavre ale porcilor care au murit de pestă porcină africană la ferma din localitatea Macea, unde a fost descoperită boala în 5 martie, au fost incinerate până în prezent, însă pentru că animalele mor într-un ritm mai mare decât capacitatea de incinerare, începând de joi se va recurge şi la îngroparea acestora.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Marcel Roşu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că pesta a ucis aproximativ o mie de porci la ferma din Macea, care are în jur de 20.000 de suine.

Conform sursei citate, zilnic mor zeci de animale, însă au fost zile în care au murit de boală şi peste o sută, astfel că a fost depăşită capacitatea celor trei incineratoare alocate pentru ecarisarea cadavrelor.

„Se va recurge şi la îngroparea cadavrelor, într-un batal de dejecţii aflat la limita proprietăţii fermei, dar care până acum nu a fost folosit. Acest batal are autorizaţie de mediu şi de la Apele Române şi îndeplineşte toate criteriile de siguranţă”, a precizat Roşu.

Conform sursei citate, joi începe şi uciderea preventivă a porcilor din fermă. Focarul de la ferma cu 20.000 de porci din Macea, care aparţine de CAI Curtici, a fost confirmat în 5 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ