Peste 5,6 milioane de români fumează zilnic. Care este vârsta medie la care încearcă prima țigară

52
Aproximativ 5,6 milioane de persoane – 27,4% dintre români – fumează zilnic, iar vârsta medie la care românii încep să fumeze este de 17,9 ani, arată un studiu care a fost făcut public, la Bucureşti, scrie Agerpres. Acelaşi studiu arată că 71,5% dintre cei care fumează zilnic sunt dependenţi de nicotină şi fumează în prima jumătate de oră după ce s-au trezit.
Potrivit studiului Global Adult Tobacco Survey 2018 (GATS), realizat în România, 43,5% dintre românii care fumează zilnic consumă peste un pachet de ţigări. Acelaşi studiu arată că 71,5% dintre cei care fumează zilnic sunt dependenţi de nicotină şi fumează în prima jumătate de oră după ce s-au trezit.
Eşantionul din România a cuprins 5.408 gospodării din întreaga ţară, iar 4.571 de persoane au răspuns interviului individual. Rata totală de răspuns a fost 88%, mai arată realizatorii studiului.
Potrivit directorului Centrului Naţional de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, Alexandra Cucu, la nivel global au fost descoperite 23 de afecţiuni care au legătură cu fumatul. Ea a prezentat cifre din 2016 referitor la decesele din România cauzate de consumul de tutun: 6.233 – prin accident vascular cerebral, 9.928 – boală coronariană ischemică şi 9.596 de decese prin cancer pulmonar.
sursa- hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ