Peste 550 de cazuri noi de coronavirus, la nivel național. Care sunt cifrele în vestul țării

  284

  În ultimele 24 de ore au apărut 555 de cazuri noi în România, iar județul Timiș ajunge și el la 554 de îmbolnăviri cu COVID-19. În Arad și Caraș-Severin au fost înregistrate câte un nou caz, aici fiind acum 708, respectiv 120 de bolnavi.

  Pragul de 30.000 de infectări a fost depășit, fiind până acum confirmați cu noul virus 30.175 de români. Dintre aceștia, aproape 22.300 s-au vindecat. Au murit 1.817 de oameni după ce au contactat Sars-Cov-2. Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția că regulile de distanțare fizică și cele de protecție sanitară trebuie respecctate cu strictețe. Datele arată că românii le încalc cu bună știință.

  ”În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

  Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate. Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, este mesajul autorităților centrale.

  LĂSAȚI UN MESAJ