Peste 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea urbană a Timişoarei

337

Uniunea Europeană se arată foarte generoasă când vine vorba despre alocările financiare pentru Timişoara. În ceea ce priveşte dezvoltarea urbană, oraşul de pe Bega poate obţine peste 50 de milioane de euro. Rămâne doar ca autorităţile să fie în stare să acceseze fondurile.

„A fost aprobată Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a polului de creştere Timişoara şi a fost semnat Acordul de negociere cu privire la alocările financiare disponibile fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ.

În Regiunea Vest, din alocarea totală de 150,37 milioane de euro. Timişoarei îi revine suma de 53,33 milioane de euro din care: 45,39 milioane euro pentru proiecte de mobilitate urbană, 1,04 milioane de euro pentru proiecte de regenerare urbană, 2,37 milioane de euro pentru proiecte destinate zonelor marginalizate, 3,53 milioane de euro pentru construcţie/reabilitare de creşe şi grădiniţe, 1 milion de euro pentru proiecte de construcţie/reabilitare licee tehnologice şi şcoli profesionale”, transmite Primăria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ