Peste 5 milioane de oameni trebuie să fugă din calea dezastrului! Irma, uraganul ucigaș, se îndreaptă spre o nouă zonă

175

Autoritățile americane au îndemnat peste 5,6 milioane de persoane să evacueze statul Florida, în contextul apropierii uraganului Irma, care a crescut din nou în intensitate și a fost reintrodus în categoria 5, a anunțat sâmbătă Direcția pentru operațiuni de urgență din Statele Unite, informează AFP.

După ce a făcut cel puțin 19 morți în timpul trecerii sale prin Caraibe, uraganul Irma a lovit Cuba în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Irma urmează să lovească statul american Florida sâmbătă seară și duminică dimineață, îndreptându-se întâi spre arhipelagului Keys, înainte de a ajunge în Miami, cu vânturi ce vor avea viteze prognozate la 240 de kilometri pe oră, potrivit Centrului național american pentru uragane (NHC).

Ordinele de evacuare vizează aproximativ 5,6 milioane de locuitori, a anunțat Direcția pentru operațiuni de urgență din Statele Unite.

Ordine de evacuare obligatorie au fost emise anterior pentru cel puțin 1 milion de locuitori din Florida, iar sute de mii de șoferi erau blocați în trafic vineri pe cele două autostrăzi construite de-a lungul celor două coaste ale peninsulei americane.

„Este o furtună cu efecte catastrofale, de o intensitate pe care statul nostru nu a cunoscut-o niciodată în trecut”, a subliniat vineri guvernatorul din Florida, Rick Scott, care a îndemnat populația să părăsească zona cât mai repede.

sursă: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ