Peste 40.000 de persoane au trecut granițele României în 24 de ore. Cum se circulă acum

59
Granițele țării au fost tranzitate de 43.000 oameni, români și străini. Luni la prânz, la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II, șoferii autoturismelor așteaptă 30 de minute pentru a trece de control.
Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 29.500 de persoane şi 10.900 de mijloace de transport (4.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 20.000 de persoane cu 6.500 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 9.690 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 4.230 (din care 1.758 pe jos), P.T.F. Borş – 2.484, P.T.F. Nădlac II – 1.634, P.T.F. Petea – 1.100, P.T.F. Vărşand – 52 etc.
„Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, poliţia de frontieră a realizat o hartă cu itinerariul de deplasare pe care îl pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară”, transmite Poliția de Frontieră.
Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ