Peste 31.000 de români au fost amendați anul acesta pentru apeluri false la 112

17

Peste 31.000 de oameni au fost amendați în acest an pentru apeluri false la 112, a declarat Florin Roman, liderul deputaților PNL, acesta spuând că cifrele i-au fost furnizate de MAI.

Deputatul PNL propune dublarea amenzilor, potrivit Mediafax. De la începutul anului 2019, au fost date peste 31.200 de sancțiuni contravenționale ca urmare a apelurilor false/abuzive prin 112, susține Florin Roman. Valoarea amenzilor a depășit 6,2 milioane de lei.
„Este răspunsul oficial al noului ministru de Interne, Marcel Vela, la o interpelare pe care i-am adresat-o. Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conștientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica polițistul sa intervină la o crima, sau medicul la un caz de salvare a unei vieți. Pentru tineri teribiliști, apelarea falsă la 112 a devenit o <joacă>, iar fenomenul capătă proporții îngrijorătoare”, susține liderul deputaților PNL.
Din acest motiv, deputatul a depus un amendament prin care propune dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ