8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Peste 30 de sportivi din toată țara s-au reunit la Timișoara, la Cupa României la scrabble – ediția 2024. FOTO-VIDEO

Competiția, găzduită de Casa Politehnicii nr. 2, s-a încheiat cu victoria lui Laurențiu Dan Sandu, de la CSM București, urmat de Cosmin Donciu și Alexandru Lăcătîș, ambii de la CS Universitatea Cluj-Napoca.

Laurențiu Dan Sandu de la CSM București a câștigat la Timișoara Cupa României la Scrabble – ediția 2024

CS Universitatea Cluj-Napoca a obținut primul loc în competiția pe echipe

În clasamentul pe echipe primul loc a revenit clubului clujean, care a deplasat și cea mai numeroasă formație, alcătuită din 13 jucători, urmat de CSM București și ACS Preventis Iași. Clubul de Scrabble FITT Tim-Team din Timișoara, organizatorul concursului, s-a clasat pe locul 4, iar CS Argus Târgu Frumos s-a situat pe locul 5.

Echipa timișoreană a fost formată din sportivii Ionuț-Gabriel Manea, Octavian Mocanu, Laurian Ieremeiov, Petrică Adrian Balaj-Todorescu, Ciprian Turculeț și Maricica Budeanu. Timișoreanul Octavian Mocanu a obținut un rezultat remarcabil, clasându-se pe locul 2 la proba de anticipație, cu 1093 puncte, la mică distanță de câștigătorul probei, ieșeanul Cătălin Caba, care a realizat 1150 puncte.

De reținut că în anul 2013, Octavian Mocanu (legitimat în Spania la CS Cerdanyola) cucerea titlul de campion mondial la scrabble în limba catalană, în competiția de la Eivissa (Ibiza), televiziunea catalană TV3 prezentându-l ca pe marii fotbaliști Gerard Pique sau Lionel Messi de la FC Barcelona.

Alte subiecte :

Citește și :