Peste 200 de invenții, prezentate la Casa Tineretului din Timișoara

984
salon inventii timisoara

Cele mai tari invenții realizate în ultimul an în România, dar și în câteva țări din Europa, sunt prezentate, în aceste zile, la Casa Tineretului din Timișoara. Societatea Inventatorilor din Banat organizează, în perioada 25 – 27 mai, cea de-a doua ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”.

Potrivit organizatorilor, intrarea la eveniment este liberă, vizitatorii pot admira, în total, peste 200 de invenții. Punctul de atracție al salonului este o instalație de forjat specială, care are mari șanse să câștige marele premiu al evenimentului. De asemenea, sunt prezentate scaune rulante care îi ajută pe oamenii cu deficiențe să urce scări sau o tablă care șterge creta singură.

Totodată, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă le-a arătat timișorenilor cum funcționează deflectorul termic, care se folosește la echiparea autovehiculelor pe timp de vară cu scopul de a reduce pierderile de putere ale motorului din cauza temperaturilor ridicate de afară. Nu a lipsit nici imprimanta 3D unică în România, realizată la Timișoara, care este vândută deja către mari companii din întreaga lume.

Suntem la a doua ediție a salonului. Anul trecut am avut 152 de invenții din patru țării, acum sunt din unsprezece țări, sunt invenții din 18 clase. Mă bucur că e multă animație, sunt invenții, prototipuri funcționale. Este important ca o invenție să funcționeze, avem aici câteva invenții excepționale, avem o instalație de foraj specială. Trebuie să-i facem cunoscuți pe oamenii care gândesc și care investesc și să-i răsplătim așa cum putem noi„, a declarat Remi Rădulescu, inventator și președinte al Societății Inventatorilor din Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.