24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Peste 130 de copii vor împărtăși pasiunea lor pentru karate la primul examen de grad din 2024

Peste 130 de copii de la Clubul Sportiv K-ZE Karate, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, vor participa sâmbătă, 23 martie 2024, la prima lor mare provocare din acest an.

Fie că vor obține prima centură din viața lor, cea alb-galbenă, fie că sunt deja avansați și vor obține centura maro sau chiar cea neagră, pentru toți a insemnat un efort și câteva luni bune de antrenamente la sală.
Examenul de grad va avea loc începând cu ora 10.00 la Sala Polivalentă din Dumbrăvița, iar primii care vor intra pe tatami vor fi cei mai mici sportivi.

„Sportul înseamnă disciplină. Nu e doar mișcare sau sănătate, e timp petrecut fără mijloace electronice, încrederea în forțele proprii și curajul de a da tot ce poți. Asta vor demonstra la examenul de centura, acești sportivi minunați. Lăsați-vă copiii să practice karate și veți vedea diferența!”, spune sensei Alexandra Pop (4 Dan), coordonatoarea și antrenorul principal al Clubului Sportiv K-ZE Karate.

În contextul în care România este pe primul loc la obezitate infantilă, unul din patru copii are probleme de greutate. Însă, mai mult de jumătate dintre ei au o capacitate fizică slabă și foarte slabă. Unul dintre sporturile accesibile și pentru copii cu mai puține abilități fizice este karate.

„Noi avem la club copii care au venit mai plinuți, neîndemânatici, dar care după câteva ore au început să se miște mai bine, prind încredere, apoi condiția lor fizică, rezistența, se îmbunătățește constant. Este multă disciplină, dar și distracție, pentru că facem toate astea cu plăcere. Doar așa, vin rezultatele.”
, explică sensei Alexandra Pop.

Sportivii K-ZE KARATE se pregătesc de un an competițional extrem de plin. Ei vor fi prezenți la diferite competiții din țară și străinătate, atât cu grupele de începători, cât și cu grupele de avansați. Până în luna iunie, ei vor fi prezenți la Cupa Dacicus (Orăștie) și la Arad, Cupa „Pancevo” din Serbia, vor participa la Campionatele Naționale de Karate de la Timișoara și la cel de la Târgu Jiu, la Bihor Open (Oradea), iar sportivii cei mai buni se pregătesc și pentru Campionatul Mondial de la Buenos Aires (Argentina).

Clubul Sportiv K-ZE KARATE este din Timișoara și a fost înființat acum 4 ani, cu scopul de a oferi un mediu pozitiv și disciplinat ca toți sportivii, de la cei începători la avansați să își atingă maximum de potențial. Toți sportivii sunt încurajați, prind încredere în ei, învață ce e prietenia și sunt educați să fie mai buni ca oameni. Sportivii clubului au adus deja numeroase premii naționale și internaționale: în 2023, clubul obținând medalia de aur la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia.
Sensei Alexandra Pop are centura neagră 4 Dan și este maestru emerit al sportului. Ea este coordonatoarea și antrenorul principal al Clubului Sportiv K-ZE Karate și este multiplă campioană națională și internațională, iar de câțiva ani și-a dedicat timpul să antreneze micii sportivi, să le transmită bucuria și curajul de a practica acest sport nobil: karate.

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :