Peste 1.000 de locuri libere în clasa I în școlile din Timiș. De cine pot fi ocupate

163
clasa pregatitoare

1.045 de locuri sunt libere în clasa I în unitățile de învățământ din județul Timiș, transmit reprezentanții inspectoratului școlar. Ministerul Educației avertizează, însă, asupra faptului că aceste locuri pot fi ocupate doar în situații excepționale de copii care nu au urmat clasa pregătitoare. Vă reamintim că din anul școlar următor, nu va mai fi posibilă înscrierea în clasa I, fără ca elevul să fi urmat clasa pregătitoare, datorită eficienţei demonstrate în reducerea decalajelor dintre elevi şi în diminuarea riscului de abandon şcolar.

Respectând dreptul copiilor la educaţie, MENCŞ a elaborat o procedură prin care inspectoratele şcolare pot verifica posibilitatea cuprinderii în clasa I a copiilor care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi care au împlinit vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv. Astfel, inspectoratele şcolare trebuie să verifice cauza amânării înscrierii copiilor şi, după o analiză punctuală, să transmită ministerului o situaţie centralizată, spre aprobare. Pentru aceşti copii, înmatricularea în clasele I, în anul şcolar 2016-2017, se poate realiza doar la nivelul claselor deja existente, pe locurile rămase disponibile„, transmite Ministerul Educației.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că părinții care intenționează să-și înscrie copilul direct în clasa I trebuie să motiveze foarte clar de ce micuțul nu a fost înscris în clasa pregătitoare atunci când trebuia să o facă.

Cele 1.045 de locuri în clasa I sunt disponibile în 111 unități de învățământ din județul Timiș. Lista completă a acestora poate fi consultată pe site-ul ISJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.