Perioada critică a trecut, putem să ne gândim la vacanţe. Ministrul Sănătăţii anunţă că România e în faza descrescătoare a epidemiei

215

Ministrul Sănătăţii a declarat ca de aproximativ o săptămână cazurile de COVID încep să fie mai puţine. El a atras totuşi atenţia ca avem incă persoane in terapie intensivă si se mai înregistrează şi decese. Dar daca acestea vor fi gestionate cum trebuie, va urma şi sfărşitul pandemiei. Ministrul a vorbit chiar şi de vacanţe.

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii: Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei.

Ministrul a subliniat ca toate relaxarile trebuie sa vină treptat şi nu se poate pune problema să renunţăm la măşti şi distanţare socială.
Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Anul acesta se poarta bronzul cu mastile pe fata. Pana sa vrem sa plecam in vacanta, cine ne asigura ca nu ne trimiteti in toiul concediului din nou acasa, ca a mai izbucnit vreun focar nu stiu pe unde care nu are nicio legatura cu restul tarii?

LĂSAȚI UN MESAJ