Pericolul nu a trecut! Pe Bega și Timiș sunt creșteri de debite

118

Pericolul de inundații din vestul țării nu a trecut. Deși apele s-au retras din gospodăriile și de pe drumurile afectate, specialiștii de la Administraţia Bazinală de Apă Banat spun că în continuare sunt înregistrate importante creșteri de debite pe râurile din Timiș și Caraș – Severin din cauza propagării undelor de viitură formate anterior în amonte.

”La această oră, în bazinul hidrografic al râului Bega cea mai importantă depășire a cotelor de apărare se înregistrează pe râul Bega, la stația hidrometrică Balinț, unde cota este de 550 cm, cu tendință de creștere. La stația hidrometrică Făget se înregistrează niveluri în scădere, sub cota de apărare, în timp ce la stația hidrometrică Chizătău nu s-au atins deocamdată cotele de apărare, dar nivelul crește prin propagarea viiturii.

Pe râul Timiș, avem depășită cota de apărare la stația hidrometrică Lugoj, unde cota este de 298 cm. Începând cu tronsonul Lugoj – aval, până la granița cu Serbia, tendința este de creștere a debitelor”, au transmis reprezentanții ABA Banat.

Mai sunt atinse și depășite cotele de atenție pe cursurile Caraș, Nera, Pogăniș, cu o tendință de creștere ușoară, fără a se semnala deocamdată probleme deosebite. În bazinele hidrografice Bistra și Nădrag debitele sunt și ele în scădere.

LĂSAȚI UN MESAJ