Percheziții, vânzări online, infracțiuni informatice și audieri la DIICOT Timișoara

365

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat două percheziţii, pe raza municipiului Timişoara, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice.

La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat două percheziţii, pe raza municipiului Timişoara, la locuinţele a doi bărbaţi bănuiţi de infracţiuni informatice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-februarie a.c., cei în cauză ar fi accesat ilegal site-ul unei firme de vânzări online, iar ulterior ar fi mărit valoarea cuponului de reducere şi ar fi plasat mai multe comenzi cu valoare de plată 0 lei.
După câteva zile, cei doi s-ar fi deplasat la sediul firmei, manifestându-şi nemulţumirea cu privire la faptul că produsele comandate nu au fost livrate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat un hard disk şi două telefoane mobile, care vor fi supuse percheziţiei informatice.
Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ