Percheziții la Arad pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de migranți

119

O grupare infracțională specializată în trecerea frauduloasă a frontierei de stat a fost destructurată de polițiștii, iar mai multe persoane, dintre care două din Ineu, au fost duse la audieri.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au desfășurat, miercuri, o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate.

„Acțiunea a avut ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat format din 7 persoane, specializat în comiterea de infracțiuni la regimul frontierei de stat (trafic de migranți/trecere frauduloasă a frontierei de stat), respectiv contra înfăptuirii justiției (favorizarea infractorului).

Din cercetări a reieșit că doi dintre membri grupării, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de «Clanul Sportivilor», ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari și în bandă organizată pe teritoriul Elveției“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, ar fi coordonat și organizat împreună cu ceilalți 5 membri ai grupării, repatrierea lor și a unui copil minor în țară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerii acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate.

„În cauză, au fost desfășurate trei percheziții domiciliare, una în București și două pe raza județului Arad, fiind puse în executare 7 mandate de aducere, 2 în București, 4 în județul Arad și unul în municipiul Constanța. Două persoane din București, două din Ineu (județul Arad) și una din Constanța au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale“, se mai menționează în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ