20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Percheziții în vestul țării, cu ordin european de anchetă

Trei percheziții domiciliare au avut loc, luni, în vestul țării, în baza unui odin european de anchetă. Polițiștii din județul Arad l-au pus în aplicare și descins la trei adrese din localitatea Peregu Mic.

În cele trei case, polițiștii au găsit motorină de contrabandă, proiectoare provenite din Ungaria și coarne de animale suspecte că au fost colectate prin braconaj.

”În urma activităților desfășurate, la un imobil de pe raza localității, deținut de un bărbat de 41 de ani, au fost găsite 11 proiectoare cu led, diferite scule și o canistră cu 20 de litri combustibil, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase de pe teritoriul Ungariei. Bunurile în cauză au fost predate autorităților maghiare, pentru continuarea cercetărilor.
Într-un imobilul deținut de un bărbat de 32 de ani au fost găsite 4 perechi și 13 bucăți de coarne de cerb lopătar, un corn de cerb, 79 cranii cu coarne de căprior, 11 plase de pescuit de diferite dimensiuni, 2 setci, 10 vârșe, 35 plumbi confecționați artizanal, un bidon de erbicid și o canistră cu 20 litri motorină. Bunurile au fost indisponibilizate”, a transmis IPJ Arad.

Suspecții sunt cercetați pentru „nepredare către gestionarul fondului cinegetic a coarnelor lepădate de cervide, pescuit al resurselor acvatice vii cu unelte având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și nerespectarea legislației privind protecția mediului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :