22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Pentru două zile la Giroc va fi adunarea generală a muzicii folk

O seamă de instituții și-au reunit forțele pentru un fapt cultural deosebit. Primăria și Consiliul Local Giroc, Casa de Cultură „Ionel Lucian Șipoș” Giroc, în cooperare cu Consiliul Județean Timiș, organizează ediția II a festivalului „Întoarcere la folk” în parcul Căminului Cultural din Giroc în acest sfârșit de săptămână în zilele de 24 și 25 mai 2024. Parteneri ai evenimentului mai sunt mai sunt și Discover Timiș și Timișoara 2023.

Programul zilei de 24 mai începe la ora 18.00 și cuprinde atelierul de folk, Begart, Akusti-k, Sergiu Simionese & grupul GMT, Carmen Ifrim Săsărman, Didina Curea, Călin Bărcean, Dinu Olărașu și Mircea Vintilă.
Programul zilei de 25 mai începe de la 17.00, și cuprinde activități cu asociația culturală Play, sesiuni „Pune mâna pe chitară”.
„Pune mâna pe chitară” este un program deosebit ce are ca scop inițierea cadrelor didactice timișorene de a lucra cu elevii cu ajutorul unui instrument muzical (respectiv Chitara). Cursul se adresează special pentru profesorii pasionați, aflați în căutarea unei noi provocări, iar scopul lui este de a forma deprinderea mânuirii acestui instrument, de a transmite cunoștințele dobândite în rândul elevilor și de a-i acompania pe aceștia în cadrul serbărilor sau a altor evenimente deosebite.
Cursul va fi susținut de profesori de chitară din Timișoara, iar competențele transmise vor viza tehnica instrumentală pentru începători și învățarea unor cântece pentru copii/tineri.
Activitate organizată de Asociația Culturală Play prin proiectul „Pune mâna pe chitară în școală, Timișoara!”.
Tot în deschiderea zilei va urca pe scenă trupa Flores. Nu mai sunt elevii ce făceau senzație cu decenii în urmă ci actualii adulți (la rândul lor părinți) ce au păstrat în inimi dragostea de muzică și chitară. Momentul Flores este un omagiu adus în memoria dirijorului și inițiatorul grupului profesorul Ioan Mătăsaru.
De la ora 18.00, își vor da concursul Primul Achord, Valeriu Lucu, Florian Jianu, Adrian Ilie, Maria Gheorghiu, Adrian Sărmășan, Emeric Imre Trio. De asemenea, va participa și un vechi prieten al folkului poetul Sorin Poclitaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :