Pentru a opta oară, Bookfest cheamă timișorenii la întâlnirea cu cartea VIDEO

215

„Cărţile sunt făcute pentru oamenii care îşi doresc să trăiască altundeva”, spunea Mark Twain. Sub spectrul acestor vorbe înțelepte a pornit la drum a opta ediție a Salonului de carte Bookfest din Timișoara.

O mână de entuziaști, care încă mai cred în puterea slovei imprimate pe o coală de hârtie, duc mai departe cartea adevărată nu doar cea virtuală. Timișoara este cunoscută de opt ani la rând pentru târgul de carte Bookfest. Au fost ani ce au impus în conștiința publică târgul de carte.

Destul de modest la început, cu doar câteva stand-uri ce abia umpleau o jumătate de sală a crescut constant până la nivelul de acum. Și nu este puțin. 38 de expozanți cu tot atâtea pulturi de carte încearcă să atragă atenția cititorilor sau a curioșilor. Sunt felurite atracții: cărți foarte serioase, de specialitate, pentru profesioniștii domeniilor, carte beletristică serioasă premiată la marile târguri internaționale ce abia au ieșit de sub tipar, carți pentru copii de la cele de colorat până la cele ce invită la aventură și visare.

Nici studenții nu au fost uitați. Orice materie poate fi regăsită sub formă de curs, volum, atlas, album sau compendiu.
Extrem de mulți copii au animat culoarele centrului expozițional de pe bulevardul Eroilor de la Tisa. Cei mai mici au venit împreună cu învățătoarele lor, iar cei de liceu au venit în grupuri pentru a cumpăra câte o carte sau să vadă noutățile și să-și facă un plan de achiziții.

Miroase frumos a cerneală și a vopsele proaspete la standurile cu noutăți. Dar au fost aduse și cărți ce au trecut prin mai multe mâini și își caută un nou stăpân.

Primarul Nicolae Robu a făcut o scurtă pledoarie tinerilor, pentru citit sub orice formă. Dar a și legat manifestarea târgului de carte de momentul din anul 2021 când Timișoara va trebui să onoreze pretențiile de capitală culturală. Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România și organizator al salonului de carte, a accentuat buna colaborare cu partenerii tradiționali ce sunt Primăria Municipiului și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, carea dus la nivelul actual al manifestării.

Aceasta este pe un parcurs ascendent, chiar de la prima ediție, fapt dovedit și de o mulțime de oameni de seamă ce aleg să-și lanseze cărțile în cadrul acestui salon.

Poate o cifră este demnă de a fi subliniată din cele pomenite. Sub acest acoperiș au fost aduse „25 000 de cărți proaspete”.
Rodica Olinic, reprezentanta CCIAT, a alăturat cartea cu bucuria.

Este bucuria de a fi scriitor, bucuria de a fi cititor sau cea de a participa la un salon frumos și plin de atracții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.