20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Pentru a 21-a oară MEDIS Timișoara 2018 a adunat săli pline foto-video

Una din cele mai nobile ocupații umane ce presupune alinarea celor aflați în suferință nu este deloc o meserie pentru cei slabi ce nu vor să se implice total. A fi medic, în afara profesiei, este și un mod de a fi, ce presupune o permanentă pregătire. Cine termină o școală în alte domenii ar putea să muncească până la bătrânețe cu acele cunoștiințe adunate în sălile de curs și laboratoare.
În domeniul medicinei este cu totul altfel. Noutățile apar zilnic. Noi tehnologii, metode de lucru ori instrumentar modern sunt aduse în fața medicilor în permanență. A fi contemporan cu lumea largă este o permanentă învățare. Conștienți că nu se poate progresa fără a afla cât mai multe din medicina viitorului, ce deja acum apare, Societatea Studenților în Medicină din Timișoara (SSMT) cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș au organizat în zilele de 15-18 martie un eveniment deosebit.

Al XXI-lea Congres Internațional de Medicină pentru studenți și tineri medici are menirea de a pune față în față tinerii specialiști cu mai experimentații lor colegi fie că sunt dascăli sau medici cu mare experiență pentru a le aduce acele noutăți fără de care nu se poate ține pasul cu medicina modernă. Tocmai caracterul internațional al intâlnirilor facilitează schimbul de date și informații între cei ce poate altfel nu aveau posibilitatea să intre în contact.
Lucrările stiințifice și comunicările s-au axat pe mai multe categorii din care se pot cita cele mai de seamă:
-Preclinic
-Cazuri Clinice
-Medicină internă
-Chirurgie
-Poster
În cadrul Congresului vor lua parte cadre didactice, medici și
Studenți ce fac din Aula Magna o sală aproape neîncăpătoare. Din motive obiective unul din invitați nu a putut să ajungă în timp util la Timișoara. Este vorba de Raed Arafat ce a depășit impedimentul distanței și a susținut o conferință dedicată domeniului său de suflet, medicina de urgență, prin intermediul tehnologiei on line. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a apărut pe ecran și a vorbit cu cei din sală ca și cum ar fi fost de față.
Tinerii se declară mulțumiți de posibilitatea de a participa la un astfel de eveniment de înaltă ținută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ovidiu Ștefănesu, primar PSD al comunei Comloșu Mare: Dialogul cu cetățenii este foarte important

Domnule Ștefănescu, ați hotărât să candidați pentru un nou mandat al comunei Comloșu Mare. Ce v-a făcut să luați această decizie? Îmi doresc foarte mult...

Lucruri la care să fii atent înainte să cumperi o casă

A venit momentul cel mult așteptat să-ți cumperi o locuință? Află că te poți bucura de o perioadă destul de interesantă, dar și stresantă....

Citește și :