Pensiile speciale au crescut şi în iulie. Cât câştigă magistraţii şi cât plătesc toţi românii pentru parlamentari

186

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a publicat astăzi ultimele statistici privind cuantumul mediu al pensiilor speciale aferent lunii iulie, din care reiese că pensiile foştilor judecători şi procurori încep să se apropie de 4.000 de euro lunar.

Potrivit CNPP, în luna iunie s-au mai pensionat 13 magistraţi, pensia medie lunară fiind de 18.315 lei, cu 90 de lei mai mult decât în luna iunie. Din această sumă medie a pensiilor încasate de foştii judecători şi procurori, statul plăteşte suplimentar pensiei pe care ar fi încasat-o în baza propriilor contribuţii, din impozitele şi taxele plătite de toţi românii, încă 17.143 lei.

În ce-i priveşte pe parlamentari, numărul lor a rămas acelaşi în luna iulie ca şi în luna iunie (805 pensionari), dar pensia media a crescut cu 8 lei, până la 4.475 lei, din care statul plăteşte peste propriikle lor contribuţii câte 2.793 lei.   Pensiile foştilor piloţi din Aviaţia Civilă au scăzut cu 10 lei în iulie faţă de iunie, iar numărul pensionarilor a scăzut cu o persoană, astfel încât cei 1.452 pensionari încasează lunar, în medie, câte 10.855 lei, din care 7.678 sunt plătiţi de stat, nu din propriile contribuţii.

Spre comparaţie, pensiile de rând au crescut cu doar 1 leu în luna iulie, faţă de luna iunie, până la nivelul de 1.189 lei. 

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ