11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Penalități de peste o jumătate de milion de lei pentru întârzieri la Fântâna cu pești

Primăria Municipiului Timișoara solicită în instanță plata penalităților de întârziere la contractul de restaurare a Fântânii ornamentale cu peşti. Acțiunea de chemare în judecată a fost formulată întrucât executantul lucrărilor, firma J.D.A. CONSULT S.R.L., nu a achitat factura emisă de Primărie, în valoare de 506.321 lei reprezentând penalitățile de întârziere.
Cu un termen de execuție de 10 luni, firma a finalizat lucrarea cu o întârziere de 5 luni și 25 de zile, respectiv 178 de zile. Numărul zilelor de întârziere pentru care s-au calculat penalitățile a fost stabilit conform prevederilor contractuale și a ținut cont de ordinul de începere a lucrărilor, ordinul de sistare, ordinul de reîncepere a lucrărilor și data la care s-a comunicat finalizarea lucrărilor. Execuția lucrărilor de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești s-a ridicat la 568.901,06 lei, fără TVA. Pentru fiecare zi de întârziere au fost aplicate penalități de 0,5% din valoarea contractului (2.844,50 lei/zi de întârziere).
Reamintim că ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 14.05.2020. Pe durata investiției, Primăria Municipiului Timișoara a transmis executantului 4 adrese de atenționare privind respectarea termenului de execuție, dar acestea nu au dus la o mai bună mobilizare a firmei JDA CONSULT S.R.L.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :