PEDEAPSĂ pentru MITĂ: interdicție de opera, timp de un an, pentru un cunoscut cardiolog de la ”Pădurea Verde”…

3977

Verdict final, dat de Curtea de Apel Timișoara în controversatul caz de luare de mită în care a fost implicat medicului chirurg Caius Glad Streian, de la Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Vă reamintim că, în iunie 2016, instanța de fond l-a condamnat pe Caius Streian la 3 ani de închisoare, cu suspendare. Totodata i-a aplicat și interdicția de a-și exercita profesia de medic pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței și de a fi ales într-o funcție publică, plus obligația de a publica hotărârea de condamnare într-un cotidian național, pe cheltuiala sa.

Curtea de Apel a admis apelul declarat de inculpat împotriva sentinței penale nr.242/10.06.2016, pronunțată în dosarul penal nr. 8630/30/2015 al Tribunalului Timiș. Magistrații instanței de apel au desființat astfel sentința initială și, rejudecând, au decis să reducă perioada în care Caius Streian nu va putea să-și exercite profesia, respectiv să opereze bolnavii de inimă, de la 2 ani la 1 an, și au înlăturat dispoziția de a publica în presă hotărârea de condamnare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au solicitat aplicarea unei condamnări cu executare, dar judecătorii au respins apelul anchetatorilor.

În condițiile în care luarea de mită se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea dreptului de a exercita profesia sau de a ocupa o funcție publică, consider că am obținut tot ce se putea obține, în imprejurările actuale”, a comentat pentru impactpress.ro cunoscutul avocat Florin Kovacs.

Decizia Curții de Apel Timișoara este definitivă.

Sursa: impactpress.ro;

4 COMENTARII

 1. Stupid !!! Cind avem asa de putini chirurgi cardiovasculari si medici in general, a tine un specialist „pe tușă” îmi pare o inepție ! Oare prea înțeleptul judecător se va duce el sa opereze ???? Sentință de „Gâgă”

 2. Sunt prosti!! Mai bine il obligau sa opereze un an fara salariu! Mai ales pe chirurgie cardiovasculara unde sunt putini. Daca era dosar de malpraxis mai intelegeam interdictia. Si ala care a dat mita ce a primit?

 3. Castiga oricum prea multi bani! 2 ani de concediu ar fi fost meritati poate ajungea sa pretuiasca pacientii si locul de munca.
  Mi-a placut pedeapsa cu publicarea sentintei in presa pe cheltuiala proprie !
  Pacat ca au renuntat la ea !
  Ar fi trebuit sa il oblige sa isi public esi juramantul langa sentinta.

  • La ce placeri ai, probabil ca nu ai facut un bine in viata ta… spre deosebire de doctorii care mai salvau vieti in tara asta! Sigur ca nu toti pot fi salvati.

LĂSAȚI UN MESAJ