Pe cine trimite Timişul în Parlament? Dar Caraș-Severin?

3292

Fără doar şi poate, marele câştigător al alegerilor parlamentare din acest an este PSD. Cu diferenţe mai mari de 20 de procente, social-democraţii vor face legea în viitorul Legislativ. Şi pe plan judeţean lucrurile stau la fel: PSD a câştigat 6 mandate, pe când liberalii se bucură doar de 3.

Potrivit rezultatelor parţiale, PSD va avea, din Timiş, 4 deputaţi şi 2 senatori. Vorbim despre Călin Dobra, Alfred Simonis, Adrian Pau și Bianca Gavriliță, care merg în Camera Deputaţilor, şi de Eugen Dogariu și Adrian Diaconu, care vor reprezenta judeţul în Senat.

PNL Timiş nu a reuşit performanţa pe care şi-a propus-o. Totuşi, lidera partidului, Alina Gorghiu, care a ales judeţul Timiş în campanie, va ajunge senator. Alături de ea, în Camera Deputaţilor vor ajunge şi Marilen Pirtea și Ben-Oni Ardelean.

În judeţul Caraş-Severin, scorul este asemănător. PSD a câştigat detaşat şi va trimite trei reprezentanţi în Parlament. Ioan Mocioalcă şi Ion Spânu din partea social-democraţilor merg în Camera Deputaţilor, dar şi Valeria Schelean, de la PNL. La Senat, Ioan Narcis Chisăliţă, de la PSD, a câştigat un mandat pentru următorii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ