Pe Arena din Dumbrăvița, s-a desfășurat a opta ediție a Maratonului Toleranței. VIDEO

224

La acest minunat eveniment au participat mai mulţi elevi din clasele 1-8, veniţi de la trei şcoli diferite din judeţul Timiş. Este vorba despre Şcoală Generală nr. 21 din Timişoara, Şcoală Generală din Pişchia şi bineînţeles Şcoală Gimnazială din Dumbrăviţa.

Maratonul Toleranţei a fost organizat de Şcoală Gimnazială din Dumbrăviţa în parteneriat cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu – Neveanu” din Timişoara. Acest eveniment lăudabil are că scop principal, promovarea sportului şcolar şi totodată marchează Ziua Europeană a Toleranţei şi Egalităţii de Şanse.

La maraton au alergat împreună, copii cu şi fără cerinţe educaţionale speciale, astfel promovându-se integrarea educaţională a tuturor copiilor. Acesta fiind un model de bună practică la nivel de judeţ, pentru Şcoală Gimnazială din Dumbrăviţa.

Pe lângă nelipsita prezenţă a directorului Şcolii din Dumbrăviţa, Adrian Nicola a mai participat la eveniment şi viceprimarul comunei Dumbrăviţa, Arpad Miklos, care a şi dat startul competiţiei.

De asemenea au fost prezenţi şi cei trei profesori coordonatori ai acestui maraton, Corneliu Dragomir (Sc. Gimnazială Dumbrăviţa),Violeta Gemene (Paul Popescu-Neveanu) şi Cristina Dragotoniu (Sc. Gen. din Pişchia).

La finalul competiţiei copiii au fost premiaţi cu diplome şi medalii.
Evenimentul a fost posibil şi datorită sprijinului Consiliului Local şi al Primăriei Dumbrăviţa.

http://dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ