Pe 25 martie, Timișoara găzduiește a doua ediție de alergare în masă

319

Cea de-a doua ediție SportGuru Timișoara 21k va avea loc pe 25 martie 2018 în orașul de pe râul Bega. Evenimentul sportiv propune alergătorilor amatori și de elită 3 curse pentru adulți (semimaraton, cros 10 km, cursa populară 3km) și o cursă dedicată copiilor cu vârsta între 6-12 ani. Înscrierile online sunt deschise până pe 19 martie 2018.

Pe 25 martie 2018, Timișoara va fi din nou capitala sportului de masă din România, atunci când 1500 de alergători amatori și de elită, naționali și internaționali, sunt așteptați la startul din Piața Unirii.

Semimaratonul organizat în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, oferă participanților un traseu pe cele mai importante artere ale orașului și pe lângă obiective turistice ca Bastionul Maria Therezia, Catedrala Mitropolitană, Universitatea de Vest sau Muzeul Național al Banatului.

Atleți din România, Kenya, Etiopia și Ungaria vor lua startul semimaraton, unul dintre cele mai competitive. În 2017, pe podiumul cursei de 21k, la categoria feminin au fost Ancuța Bobocel, Liliana Dragomir, Adela Bălțoi, respectiv kenyanul Henry Kemboi, Alexandru Corneschi și Marius Ionescu, la categoria masculin.

Pe tot traseul evenimentului, participanții vor fi energizați de produsele de la punctele de alimentare asigurate de organizatori. Proba de 10k din 2017 a fost câștigată, atât la masculin, cât și la feminin, de atleți internaționali (Laszlo Gregor și Stellah Barsosio), urmați de alergătorii români Andrei Ștefana și Ionuț Betej, respectiv Mădălinei Florea și atleta din Serbia, Natasa Culafic.

„Timișoara se află deja pe harta orașelor cu cele mai importante evenimente de alergare naționale și internaționale și suntem mândri că putem să contribuim pe plan local în această direcție. Încă de la prima ediție, SportGuru Timișoara 21k a reunit la start sportivi amatori și de performanță. În tot demersul, ne bucurăm să avem alături de noi unele dintre cele mai importante companii care sprijină sportul de masă. Credem că parteneriatul pe termen lung dintre evenimentele sportive și brandurile care le susțin este motorul dezvoltării comunității alergătorilor din România”, declară Mircea Rasovan, directorul evenimentului.

Suținerea alergătorilor și voluntariat

Peste 3000 de susținători sunt așteptați în Timișoara pe 25 martie 2018 să fie alături de participanți și să îi încurajeze la startul din Piața Unirii și pe traseul celor 4 probe. Cei care își doresc să se implice în organizarea propriu-zisă a evenimentului pot aplica pentru un rol de voluntar în echipa SportGuru Timișoara 21k. Se anunță o experiență completă de organizare a unui eveniment sportiv internațional, alături de echipa care are peste 10 ani de implicare în unele dintre cele mai importante competiții sportive din țară.
Mai multe detalii se pot afla de la Andreea Nica, marketing coordinator, 0720.145.415,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.