Paula, o tânără însărcinată și infectată cu COVID, a murit pe patul de spital. Medicii i-au salvat bebelușul născut prematur

61

Paula, o tânără în vârstă de 20 ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, la aproape o săptămână de când era internată cu COVID. Cu două zile înainte de deces, femeia a adus pe lume un bebeluș.

Tânăra, însărcinată în 30 de săptămâni, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pe 11 septembrie, unde a fost internată direct în Secția Covid, fiind infectată cu noul coronavirus.

În ziua următoare, tânăra de 20 de ani a fost transferată la Anestezie-Terapie Intensivă, după ce starea ei s-a înrăutățit. Paula necesita intubare, iar acest lucru nu era posibil fără ca copilul să se nască. A născut prematur prin cezariană, însă la două zile de la naştere organismul ei a cedat.

Pacienta avea 20 de ani și a fost internată în data de 11 septembrie, direct pe Secția Covid. Starea sa s-a înrăutățit, iar în ziua următoare a fost transferată la ATI. Din cauza faptului că starea ei s-a înrăutățit s-a decis să se facă cezariană”, a explicat pentru publicația locală Bistrițeanul, Florin Lazăr, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Bebeluşul născut prematur a fost transferat cu un elicopter la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Acesta a fost testat pentru Covid-19, cu test rapid și cu test PCR, iar rezultatul este negativ.

„O ne rugăm pentru tine mereu”

Împietrit de duree, soţul tinerei a scris un mesaj emoţionant pe pagina sa de socializare. „În această zi draga mea soție Dumnezeu a ales să mi te ia de lângă mine ceea ce nu am realizat că se va putea întâmpla Ai lăsat in urma un gol imens, ai luptat cât ai putut să mi te faci bine dar Dumnezeu a ales că e mai bine alături de el. Îți  multumesc mult soția mea pentru toate clipele frumose și pentru tot timpul petrecut alături de mine și de familiile noastre, îți multumesc soția mea pentru pruncul nostru care l-ai adus pe lume, o sa il cresc, o sa il îngrijesc exact cum am fi facut-o amandoi, de acolo de sus o să fii mândră de noi și noi o sa te iubim si o să ne rugam pentru tine mereu, te iubesc cel mai mult si o sa te iubesc pana la sfârșitul vieții când o sa ne intalnim viața e nedreapta uneori, dar tatii țtie că de acolo de sus ne veghezi și esti alaturi de noi! Te iubesc mult soția mea”, a scris tânărul.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ