11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Patru comunități din Timiș vor primi finanțare prin fondul FACEM – O comunitate pentru educație

Patru proiecte vor primi finanțare prin fondul FACEM – o comunitate pentru educație, a cărui valoare este de 400,000 lei. Programul FACEM, derulat de Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijin financiar de la Hamilton Central Europe, se află la prima ediție și are ca scop prevenirea și reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea performanțelor școlare, reducerea analfabetismului, inclusiv funcțional, transformarea spațiilor de învățare în spații primitoare și prietenoase, în unitățile de învățământ din județ. Activitățile se adresează atât elevilor, cât și părinților și cadrelor didactice.

Juriul format din cinci specialiști din diferite domenii, a desemnat câștigătorii primei ediții :

Asociația CRIES, Asociația Colț de Banat, Fundația United Way România și Asociația Seeds of Kenosis.
Comunitățile în care vor avea loc intervențiile pe educație sunt: Sintești (comuna Margina), Comloșu Mare, Gătaia și Cerneteaz (comuna Giarmata).

Proiectul Susținem școala de azi, pentru viitorul de mâine
al Asociației CRIES pregătește un centru educațional la Sintești, comuna Margina. În primă fază se vor investi fonduri în dotarea și recondiționarea sălii de clasă, care va deveni astfel un spațiu prietenos pentru organizarea de activități extra-curriculare pentru elevii din întreaga comună, cu scopul de a preveni abandonul școlar, de a reduce analfabetismul funcțional și de a creștere motivația elevilor pentru învățare și continuarea studiilor.

Asociația Colț de Banat, prin proiectul LiterACT, va continua activitățile derulate în anii precedenți în comuna Comloșu Mare, prin organizarea de activități educaționale săptămânale cu 70 de copii din clasele a I-a, dar și prin pregătirea profesională a cadrelor didactice și suport oferit familiilor în relația cu școala și cu copiii.

Proiectul Facem pași pentru viitor al Fundației United Way România își propune să prevină abandonul școlar în rândul copiilor din familii dezavantajate socio-economic, cu vârste cuprinse între 6- 15 ani, elevi ai Liceului Teoretic Gătaia, prin servicii integrate, oferite de o echipă pluridisciplinară.
Activitățile proiectului se adresează atât copiilor, cât și părinților acestora și cadrelor didactice din școală.

Asociația Seeds of Kenosis, prin proiectul Educație de calitate pentru toți copiii din Cernăteaz, se va asigura că 58 de copii din ciclul primar și gimnazial, care provin din medii vulnerabile, vor avea condițiile necesare pentru a avea rezultate școlare bune, și pentru a nu abandona școala. Specialiștii din proiect vor oferi servicii integrate, adaptate după nevoile fiecărui copil în parte, lucrând în parteneriat cu școala și părinții.
Finanțările oferite sunt cuprinse între 62.000 și 118.000 lei și se oferă sub formă de granturi nerambursabile. Valoarea fondului pentru această primă ediție este de 400.000 lei, oferiți de Hamilton Central Europe.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :