Pași înainte pentru proiectul de lege privind votul electronic la distanță

30

De fiecare dată alegerile ridică o serie de probleme de organizare sau de corectitudinea acestora. De foarte multe ori se acuză partidele de boicotarea sau dimpotrivă de partizanat acerb al uneia sau alteia din cauze. Cei de peste hotare la rândul lor acuză organizarea defectuoasă a scrutinului și insuficiența secțiilor. Una din soluții care ar mai îndrepta lucrurile ar fi și mult discutatul proiect al votului electronic. Acesta se pare că se apropie de o rezolvare dacă trece de anumite bariere birocratice.

Senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi va participa marți și miercuri la dezbaterea, în comisii, a propunerii legislative privind organizarea și desfășurarea votului electronic la distanță.
Propunerea legislativă, depusă de USR în Parlament la jumătatea lunii martie, va ajunge marți, 11 iunie a.c., pentru aviz, la Comisia pentru comunitățile de români din afara țării și la Comisia pentru administrație publică, urmând ca miercuri (12 iunie a.c.) să ajungă, pentru raport, la Comisia pentru comunicații și tehnologia informațiilor.

Acest proiect de lege a fost elaborat de o echipă formată din specialiști și reprezentanți ai departamentului de reformă electorală al USR, echipă coordonată de senatorul USR Nicu Fălcoi. „Voi fi prezent … la dezbaterile din Comisii, pentru a susține mai multe amendamente pe care le-am propus pentru îmbunătățirea proiectului inițial. Este foarte important ca, după parcurgerea tuturor acestor etape procedurale, să găsim sprijinul politic necesar pentru adoptarea acestui proiect de lege. Pentru că acele cozi uriașe la care mii de români au fost umiliți și nevoiți să aștepte ore-n șir ca să-și poată exercita dreptul constituțional la vot nu trebuie să se mai repete! Am promis, încă din ziua alegerilor, că mă voi implica și pe mai departe în întreg parcursul acestui proiect și că voi depune eforturi ca el să fie adoptat, purtând negocieri cu toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică. Mă cam îndoiesc că parlamentarii PSD vor susține acest proiect, dar în ce mă privește voi face tot ce ține de mine ca să-i conving de necesitatea lui”, a declarat senatorul USR Nicu Fălcoi.

Proiectul a primit deja avizul Consiliului Legislativ și urmează să fie dezbătut și în Comisia juridică, pe agenda căreia nu a fost încă programat.

LĂSAȚI UN MESAJ