3 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Pasarela Gelu, o lună până la finalizare

Reconstrucția pasarelei Gelu, care leagă cartierele Dâmbovița și Iosefin, este tot mai aproape de finalizare.
Investiția suportată integral de la bugetul local de Primăria Timișoara se află în etapa de montare a hidroizolației și de armare a ultimei bucăți de zid de sprijin pe malul drept al Begăi. În perioada imediat următoare, va fi turnat stratul suport pentru pavaj și vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural. 

„E unul din proiectele strategice pentru conexiuni velo și pietonale mai bune în Timișoara. Mă bucur că în câteva săptămâni și bicicliștii, și pietonii vor putea folosi noul pod, care va fi accesibil tuturor. Noi am lucrat și la coridoare velo noi care ajung la pasarelă și se conectează cu traseele existente. Transportul alternativ este important pentru decongestionarea traficului rutier și pentru reducerea poluării. Timișoara e astăzi pe drumul către mai bine”
, a declarat primarul Dominic Fritz 


Noul pod va fi gata până la data de 27 aprilie 2024 și va avea rampe de acces în locul scărilor abrupte proiectate în 1949. Lățimea va fi variabilă între 5,40 m și 8 m, astfel că este asigurat spațiu pentru trasee pietonale, piste de biciclete, scuaruri în partea centrală și spații verzi. Vor fi plantați 14 arbori pitici în ghiveci propriu și 40 de frasini. 
Investiția de peste 12 milioane de lei (TVA inclus) a Primăriei Municipiului Timișoara, va permite traversarea Begăi în condiții de siguranță atât pentru pietoni și bicicliști, cât și pentru persoanele cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :