0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Parlamentarii Uniunii Salvați România filiala Timiș se luptă cu ”morile de vânt” în Parlamentul României

Muncă grea pentru parlamentarii USR care reprezintă Timișoara și județul Timiș în Parlamentul României. Deputatul Cătălin Drulă și senatorul Nicu Fălcoi spun că au depus, în total, un număr de 7 amendamente la bugetul de stat, după cum urmează:
– Un amendament comun inițiat de cei doi parlamentari de Timiș referitor la includerea în bugetul pe 2017 a sumelor necesare realizării drumului de legătură Timișoara (Sânandrei) – Autostrada A1
– Un amendament vizând transparența bugetară care propunea ca modificările operate asupra bugetului de stat pe parcursul anului să fie publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor (inițiator: deputatul USR Timiș Cătălin Drulă)
– Un amendament vizând alocarea a 100 milioane lei suplimentari pentru întreținerea drumurilor, în contextul în care alocările bugetare pentru acest an se situează la un minim istoric față de anii precedenți (inițiator: deputatul USR Timiș Cătălin Drulă)
– Un amendament pentru introducerea în lista de priorități declarate a Ministerului Transporturilor a 3 drumuri de legătură care au studiile de fezabilitate pregătite încă din 2016 (Timișoara (Sânandrei) – Autostrada A1, Vama Giurgiu – DN5, respectiv Autostrada Transilvania – Tureni) (inițiator: deputatul USR Timiș Cătălin Drulă)
– 4 amendamente la bugetul Ministerului Apărării Naționale vizând alocarea de fonduri, prin redistribuire, în vederea suplimentării sumelor destinate unor activități specifice (ex.: antrenamentul personalului, achiziția de carburanți etc.), cu scopul asigurării condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților de profil în acord cu standardele NATO (inițiator: senatorul USR Timiș Nicu Fălcoi).

Parlamentarii USR Timiș se plâng că se luptă pentru amendamentele depuse precum Don Quijote cu morile de vânt. Asta pentru că, cel puțin deocamdată, rezultatele sunt zero. Așadar, Uniunea Salvați România filiala Timiș își manifestă în continuare îngrijorarea profundă față de modul în care guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu și majoritatea parlamentară PSD – ALDE înțeleg să procedeze în vederea soluționării crizei generate la nivel național în urma adoptării OUG 13/2017 – act normativ prin care guvernul PSD a încercat să dezincrimineze corupția și să legalizeze delapidarea de fonduri publice.

Tentativele ulterioare ale reprezentanților PSD de a justifica în spațiul public acest abuz grosolan prin invocarea motivației – complet neplauzibile! – că de vină pentru uriașul val de nemulțumire stârnit în rândul populației ar fi fost carențele de comunicare cu privire la legitimitatea și oportunitatea acestui demers nu numai că nu ne-au convins, ci au fost în măsură să ne revolte o dată în plus, căci toate acestea au oferit tabloul complet al lașității și incapacității crase a actualilor guvernanți și a premierului Sorin Grindeanu de a-și asuma deciziile proprii, precum și implicațiile grave ale acestora.

”Reiterăm în acest context faptul că nu ne-au convins nici încercările reprezentanților PSD și ALDE de a argumenta printr-o serie de minciuni grosolane rațiunile care au stat la baza adoptării acestui act normativ și că nu ne convinge nici recenta demisie din fruntea Ministerului Justiției a domnului Florin Iordache” apreciază conducerea USR Timiș.

”Apreciem că acest demers are doar în aparență un caracter reparator, atâta vreme cât ceilalți autori morali ai actului normativ aflat în discuție se află încă în pozițiile pe care le-au deținut anterior, iar semnalele transmise public indică cât se poate de clar faptul că reprezentanții PSD nu manifestă nici cea mai mică intenție de a renunța la transformarea – fie și forțată – a acestei OUG într-un proiect de lege.

Că acesta este genul de practici de lucru pe care PSD mizează ne-am putut convinge, de altfel, cu toții la recenta dezbatere în Parlament a bugetului de stat pe 2017, când majoritatea covârșitoare a amendamentelor depuse de reprezentanții Opoziției au fost respinse fără niciun fel de argumente solide. Un exemplu concret în acest sens a fost situația amendamentelor inițiate de reprezentanții Uniunii Salvați România, care au depus un număr total de 124 de amendamente, dintre care numai unul – vizând aplicarea articolului 4 din Legea Finanțelor Publice, în vederea împiedicării alocării frauduloase a fondurilor publice – a fost adoptat, restul fiind respinse pe bandă rulantă de către mașinăria de vot a PSD.

Luând în considerare aceste realități care ilustrează practicile de lucru ale actualei majorități parlamentare pe sprijinul căreia contează cabinetul Grindeanu, ne exprimăm îngrijorarea profundă față de posibilele evoluții viitoare în ceea ce privește această ordonanță a rușinii ce a scos în stradă sute de mii de cetățeni onești ai acestei țări, dar și în ceea ce privește oricare alte eventuale acte normative sau demersuri în vederea materializării cărora actualul premier și cabinetul său ar putea recurge la practici similare.

Sacrificarea lașă a unui singur pion dintre toți aceia care poartă răspunderea pentru situația creată nu poate rezolva criza gravă de încredere declanșată în rândul populației de demersurile iresponsabile ale guvernului Grindeanu. Solicităm, de aceea, și pe această cale, demisia actualului premier, a cabinetului său și, mai ales, a președintelui PSD Liviu Dragnea, pe care îl considerăm a fi principal responsabil și direct beneficiar al prevederilor acestui aberant act normativ” se mai spune în comunicatul USR Timiș primit la redacție.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :