Păreri Pefoc – Am întrebat specialiștii care sunt cele mai bune sobe de șemineu

42

Acest articol este dedicat celor care știu să aprecieze la adevărata valoare, atmosfera inedită, dar și căldura inconfundabilă a lemnelor de foc, oferite de inedita soba semineu. Cu timpul, aceasta soluție de încălzire a început să câștige tot mai mulți fani, întâlnind-o din ce în ce mai des în casele românilor pregătiți pentru iernile geroase, dar care caută și acel bonus de design exclusivist. Cu acest gând în minte, ne-am propus să cerem o părere avizată și să vedem ce spun specialiștii despre care sunt cele mai bune sobe de șemineu?

Deosebit de fiabile, sobele pe lemne din stocul profesioniștilor de la PEFOC, firmă sibiană recunoscută pentru calitatea garantată a produselor și serviciilor dedicate universului termic neconvențional, beneficiază de un design minimalist, se comportă și funcționează ca un semineu obișnuit, dar aspectul este unul inedit ce punctează major la rusticitate și durabilitate în timp, grație materialelor de înaltă calitate din care acestea sunt fabricate.

În rândurile următoare, îți prezentăm două dintre cele mai populare modele de sobe rustice pe lemne, împreună cu caracteristicile tehnice și particularitățile acestora, pentru ca tu să fii perfect informat înainte de a te hotărî să achiziționezi pentru căminul tău un astfel de produs.

Wektor Crem

Este o sobă pe lemne, căptușită la interior cu șamotă iar în exterior, îmbrăcată cu cahle decorative din teracotă albă sau neagră. Este un model minimalist, instalarea acesteia fiind deosebit de facilă și rapidă în orice locuință, mai ales că un coș de soba din inox, presupune mai puțină muncă decât un burlan semineu, de exemplu. Finisajul este clasic cu tușe fine de modernism, reușind să îmbine inspirat, stilul rustic cu cel contemporan.

Pereții exteriori ai camerei de ardere sunt fabricați din oțel refractar de înaltă calitate cu o compoziție ridicată de carbon pentru o rezistență mare la temperaturi înalte. Se realizează astfel și un schimb termic mai bun, mulțumită deflectorului amplasat în partea superioară a camerei de ardere, soba devenind foarte eficientă din punctul de vedere al energiei calorice degajate. Produsul comercializat de PEFOC este confecționat doar din materiale de cea mai înaltă calitate, beneficiază de garanție de 5 ani și se bucură de un randament crescut și durabilitate crescută în timp.

Modelul BK – 8kw

Sora mai mare al modelului prezentat mai devreme, BK este o sobă prevăzută, tot așa, cu modele cu cahle din teracotă, ce oferă o vizibilitate amplă asupra flăcării, fiind modele tradiționale de sobe pe lemne, ideale pentru case cu design clasic, rustic sau chiar modern, cabane la munte sau case de vacanță. Soba de teracotă BK-8kw este căptușită la interior cu un material special, denumit șamotă, pentru a menține sticla cât mai curată în timpul arderii.

Soba poate fi racordată la admisia de aer din exterior pentru a nu consuma oxigenul din casă și pentru a asigura o tragere mai bună. Extrem de eficientă, fiind capabilă să încălzească cu ușurință o încăpere medie din punct de vedere al suprafeței, acest model de sobă rustică este disponibilă în două nuanțe: negru și alb, potrivindu-se de minune oricărui stil de locuință, indiferent că vorbim despre o poveste arhitecturală în stil clasic, vintage sau chiar modern.

Așadar, o sobă pe lemne păstrează aspectul unui șemineu, dar îi oferă și o notă rustică, fiind mult mai compactă, mai ușor de amplasat în locuință și deosebit de rezistentă. Dacă te-ai decis, dar nu ești hotărât ce model ți se potrivește, accesează portofoliul complet de pe site-ul oficial al celor de la pefoc.ro unde poți găsi aproape orice produs, începând de la sobe, șeminee pe lemne, gaz sau electrice și până la modele unice din gama gratar de gradina, confecționate din ceramică specială de tip kamado. Așadar, lasă-te pe mâna adevăraților profesioniști și bucură-te că ai luat cea mai bună decizie pentru confortul tău și al familiei tale!

LĂSAȚI UN MESAJ