14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Parcul Național Semenic Cheile Carașului trebuie administrat de o instituție capabilă și nu de mafia pădurii! Vezi ce partid susține asta

USR Filiala Caraș-Severin ia atitudine și dorește rezilierea imediată a contractului de administrare a Parcului Național Semenic-Cheile Carașului de către Romsilva.

Solicitarea este adresată Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate din subordinea Ministerului Mediului care a încheiat contractul cu RNP în anul 2014.

”Având în vedere încălcarea gravă și continuă a numeroaselor clauze contractuale care au condus la degradarea și prejudicierea celui mai important capital natural al țării, considerăm că nu există nicio altă măsură legală și morală mai potrivită”, își justifică USR solicitarea.

Reprezentanții partidului susțin că Parcul Național Semenic-Cheile Carașului este o arie naturală protejată de interes național ce face parte din domeniul public al statului român, ceea ce impune o administrare responsabilă în interesul cetățenilor și nu de anumite grupuri sau de ”mafia pădurii”, așa cum îi cataloghează pe cei care administrează parcul.

”Considerăm că este momentul ca Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate să-și asume managementul parcului național, având în vedere scopul pentru care a fost înființată”, mai spun reprezentnații USR.

Totodată, USR consideră că județul Caraș-Severin are nevoie de o instituție publică capabilă să gestioneze corect problemele din parcul național și să fie un catalizator al dezvoltării turismului în avantajul comunităților locale.

”Semenic-Cheile Carașului este unul dintre cele mai puternice branduri care pot genera afaceri și pot aduce venituri importante regiunii, dacă Guvernul prin instituțiile din subordine își asumă și își dorește îmbunătățirea reală a situației economice în județul nostru”, mai spun reprezentanții USR Caraș-Severin care se declară îngrijorați de ritmul cu care se lezează interesele naționale cu privire la conservarea resurselor naturale, degradarea și distrugerea acestora din cauza ineficienței managementului și a corupției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întrerupere apă caldă și rece – miercuri, 29.05.2024 – lucrări Rețele Electrice Banat SA

Având în vedere notificarea transmisă de către Rețelele Electrice Banat S.A. privind execuția unor lucrări în rețeaua de medie tensiune, la PT 49, planificate...

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Citește și :