Parcul Central, inaugurat cu șampanie, după 2 ani de șantier

217

Parcul Central și-a deschis, în sfârșit, porțile. După doi ani de șantier, amenajările au fost finalizate și acum timișorenii se pot bucura de un pic de umbră într-un spațiu modernizat. Primarul Nicolae Robu a tăiat, vineri, panglica și a desfăcut șampania. ”Să ne bucum de acest parc!”, a spus primarul Timișoarei, când a gustat din paharul cu șampanie.

Aleea Personalităților a rămas în parc, fântânile au fost refăcute, gazonul este realizat din ”pături de iarbă”, au fost plantate mii de flori care formează oaze de culoare. Ideea de la baza proiectului au fost grădinle vieneze. ”S-a instalat sistem de irigare, prin aspersiune și picurare. S-a amenajat acel pavilion care va fi dedicat unor evenimente culturale, de divertismet. Au foat amenajate trei gardene. S-au montat 13 de bănci, 56 de scaune și 112 coșuri de gunoi. Am refăcut zona pentru șahiști, le oferim condiții mai bune pentru a-și satisface această pasiune”, a declarat Nicolae Robu.

Șantierul a demarat în iunie 2017, iar lucrările au costst 6,5 milioane de lei. Acum, autoritățile au de gând să se ocupe de și alte parcuri din oraș. Mai mult, edilul șef a declarat că va demara un proiect pentru realizarea de noi parcuri în oraș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ