Parcarea de pe Oituz nu se poate realiza. De vină ar fi Ministerul Educaţiei

289

Timişorenii nu vor avea parte de o parcare de 1.000 de locuri în centrul oraşului. Demolarea cazarmei de pe strada Oituz, care aparţine Universităţii de Vest din Timişoara, nu va fi transformată în parcare din cauza Ministerului Educaţiei, pe care primarul oraşului îl acuză de rea-voiţă.

Mai exact, pentru a primi fosta cazarmă de la UVT, primăria trebuie să dea la schimb Liceul CFR şi aici intervine Ministerul Educaţiei care nu este de acord cu schimbarea destinaţiei fostei şcoli.

Primarul Nicolae Robua a primit în această săptămână un răspuns negativ de la Bucureşti.

Solicitarea noastră de a se aproba schimbarea de destinație la Colegiul Leonida, Liceul CFR, a fost transmisă conducerii ISJ Timiș, pentru a fi reanalizată și a primi un punct de vedere. Inspectoratul Școlar Județean a răspuns și ministerul a decis să se respingă solicitarea noastră, pentru că pe raza municipului Timișoara, «spațiile destinate activităților instructiv-educative sunt insuficiente, existând un număr mare de unități de învățământ care funcționează în două schimburi». Ni se dă exemplul Școlii Generale 30. Păi ce facem? Ducem copiii din Soarelui la Leonida? Oamenii ăștia sunt întregi la cap? Ei chiar nu înțeleg că avem spații libere la periferie, unde nu există interes pentru părinți să-și dea copiii. Degeaba le avem libere acolo, că pentru învățământ ele nu vor fi folosite. Se preferă să se meargă în două schimburi, la școlile bine cotate din zone centrale, decât la periferie. Este o realitate”, a declarat Nicolae Robu.

Acum, edilul şef ameninţă că dacă nu vor primi avizul, primăria ar putea să reconsidere acordarea unui spaţiu în cadrul fostului Liceu Agricol Inspectoratului Şcolar Timiş. ISJ Timiş a solicitat acest spaţiu după ce imobilul de pe CD Loga a fost retrocedat şi Cosiliul Local Timişoara a fost de acord. Culmea, în acest caz nu a fost nevoie de avizul Ministerului Educației.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.