Papa Francisc: Este Crăciunul Anului Sfânt al Milostivirii

100

Iisus ne cere să fim sobri, în această lume „intoxicată de avere şi extravaganţă”! Este ceea a afirmat Papa Francisc, de Crăciun. Iată unde a cerut Suveranul Pontif să se facă pace, pe mapamond.

„Într-o societate atât de intoxicată de consumerism şi hedonism, avere şi extravaganţă, aparenţe şi narcisism, Iisus ne cere să fim sobri, în alte cuvinte, într-un fel simplu, echilibrat, consistent, capabil de a vedea şi a face ceea ce este esenţial. Printr-o cultură a indiferenţei ce frecvent devine necruţătoare, stilul nostru de viaţă ar trebui să fie devotat, plin de empatie, compasiune şi milă, luată zilnic din rugăciune”, au fost cuvintele Suveranului Pontif.

”Este Crăciunul Anului Sfânt al Milostivirii, de aceea vă doresc tuturor să primiți în viața voastră milostivirea lui Dumnezeu, pe care Iisus Cristos ne-a dăruit-o, ca să fiți milostivi cu frații noștri. În acest fel, vom face să dăinuie pacea”, a afirmat Papa Francisc, în Piazza San Pietro de la Vatican, în fața a 50.000 de pelerini.

Mesajul transmis în prima zi de Crăciun are o dominantă pacifistă: ”Israelienii și palestinieni să-și reia dialogul direct și să se ajungă la un acord care să permită celor două popoare să trăiască împreună în armonie, depășind un conflict care le-a ținut, pentru mult timp, în contradicție cu repercusiuni grave asupra întregii regiuni”.

Egipt, Liban, Tunisia, Ucraina au fost pomenite de Papa Francisc ca locuri spre care se îndreaptă gândurile sale de pace. „Fie ca acordul obţinut la Naţiunile Unite să determine cât mai repede posibil să înceteze zgomotul armelor în Siria. De asemenea, este urgent ca acordul asupra Libiei să primească susţinerea tuturor”, a adăugat papa.

LĂSAȚI UN MESAJ