Pacienții cu arsuri din Timișoara vor avea un compartiment de recuperare

15

Pacienții cu arsuri din Timișoara vor avea un compartiment special pentru recuperare. Și nu vorbim despre Secția de Mari Arși a Sitalului Județean, ci de un centru special creat în cadrul Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.

Potrivit autorităților locale, la parterul clădirii se va amenja un spațiu cu șapte paturi. Vor fi două rezerve cu două paturi şi grup sanitar și un salon cu trei paturi cu grup sanitar propriu.

Grupurile sanitare pot fi amenajate astfel încât bolnavul în fotoliu rulant să poată avea acces.

De asemenea, există spaţiu pentru un cabinet de consultaţii şi o sală de tratamente.

„Se pot asigura circuite separate pentru bolnavii internaţi, precum şi accesul acestora spre Baza de tratament şi Ambulatoriul de specialitate.
Dotarea cu echipamentele medicale necesare se va realiza prin proiectul finantat prin Programul Operaţional Regional “Extindere, reabilitare, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie Timişoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, prin demolare parţială şi extindere orizontală şi verticală. Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Timişoara şi se va finaliza la sfârşitul anului următor”, anunță autoritățile.

Valoarea totală a proiectului este de 23,7 milioane de lei, din care 5,2 milioane de lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale.
Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

În perioada imediat următoare se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii.

În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi, există posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuți, logopezi).

LĂSAȚI UN MESAJ