Pacienți mutați, timp de două ore, între spitalele Județean și Municipal!

315

Mai mulți pacienți care au ajuns la Unitatea de Primire a Spitalului Județean Timișoara sâmbătă dimineață, au fost urcați înapoi în ambulanțe și duși la Spitalul Municipal. Timp de două ore, o parte din cel mai mare spital din vestul României nu a avut curent. Nu a fost vorba de o avarie sau de un accident, ci de o întrerupere programată, absolut necesară.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara, a fost vorba de o întrerupere programată a curentului electric, de care întreg personalul medical fusese informat încă de zilele trecute. Întreruperea a fost necesară în vederea realizării unei intervenții la rețeaua de electricitate. În mod normal, dacă spitalul ar fi existat o pană de curent, unitatea ar fi fost alimentată cu energie de propriul generator de electricitate. ”A fost oprit curentul într-o parte a spitalului pentru montarea noului tomograf cu care este dotat spitalul, un echipament de ultimă generație”, a declarat pentru EVZ Marius Craina, managerul unității sanitare.

Pe durata întrreruperii curentului electric, în intervalul orar 9,00 – 11,00, pacienții care au ajuns în Urgențe și care au necesitat investigații de radiologie, au fost transferați cu ambulanțele la Spitalul Clinic de Urgență Municipal din Timișoara.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ