Pacientă cu arsuri severe, plimbată prin trei spitale, timp de două săptămâni, până să fie operată

72

A fost nevoie de două săptămâni pentru ca o femeie aflată în stare gravă să poată fi operată. Femeia a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului, în timp ce lucra prin gospodărie. A fost preluată de Spitalul de Urgență din Slatina și transferată la Brașov, apoi la Iași, pentru a fi tratată în compartimentele pentru mari arși.

Cazul readuce în lumină neputința sistemului de sănătate, când vine vorba de pacienții cu arsuri grave. „Dacă o transferau de prima dată la un spital bun, eu cred că nu se mai ajungea în situaţia asta. (…) Au pasat-o, efectiv, dintr-un spital într-altul”, spune Constantina Olaru, fiica pacientei.

Inițial, femeia a ajuns la spitalul din Slatina. După ce i-au curățat rănile și au stabilizat-o, conform protocolului, medicii de aici au cerut transferul către un spital de rang superior, specializat în îngrijirea marior arși. Cu atât mai mult cu cât femeii i s-au descoperit bacterii periculoase.

„A ieşit pozitiv pentru Klebsiella. Înseamnă că pacienta a venit de acasă cu această Klebsiella. Au fost recoltate secreţii de la nivelul plăgilor arse pe care nu s-a dezvoltat nimic, avem şi analize în sensul ăsta. Dar de reţinut este că pacienta avea nişte antecedente personale patologice destul de importante, cum ar fi acest diabet zaharat insulino-necesitant şi această hepatită virală B”, a explicat pentru Digi24 medicul Florin Popa, specialist în chirurgie plastică la spitalul din Slatina.

Întreaga poveste, pe digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ