Orice persoană asigurată poate sa-și schimbe medicul de familie

192

Dacă din diferite motive un pacient dorește mutarea de la actualul medic de familie la un alt medic de familie, asiguratul poate face acest lucru  după expirarea a cel puțin șase luni de zile de la data înscrierii pe lista medicului de la care dorește sa plece.

Pentru acest lucru asigurații trebuie să se adreseze cu o cerere medicului de familie la care dorește  să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă. La rândul său, medicul de familie are obligația să anunțe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum și Casa de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, medicul de familie de la care a plecat asiguratul are obligația să transfere fișa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

„Exista și situații când asigurații pot solicita înscrierea la un alt medic de familie  mai devreme de  cele sase luni calendaristice.

Astfel de  situații sunt când:

  • a survenit decesul medicului pe lista căruia este înscris asiguratul;
  • medicul de familie nu mai este în relație contractuala cu CAS
  • a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista căruia era înscris
  • asiguratul a schimbat domiciliul
  • a survenit arestul la domiciliu, sau încetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrascu, Președinte-Director General CJAS Timiș.

În contract cu Casa Județeană de Asigurări Sănătate  Timiș sunt  415 medici de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ