Organizația Perkins International, din Boston, ajută copiii cu dizabilități din Timiș

257

Beneficiind de suportul financiar al organizaţiei PERKINS INTERNATIONAL din Boston SUA, Asociaţia ARUS în parteneriat cu Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa Timişoara şi DGASPC Timiş, au derulat în perioada 1.10.2015-31.09.2016 proiectul For a happy childhood.

Scopul acestuia a fost reducerea decalajului de dezvoltare a copiilor cu dizabilităţi aflaţi în sistem de protecţie socială, comparativ cu etalonul specific vârstei.

În acest sens, prin intermediul a 4 specialişti ai CRAE Speranţa, s-au oferit sesiuni de formare teoretică şi aplicativă pentru 10 profesionişti angajaţi ai CRRNC al DGASPC Timiş, care au fost abilitaţi cu metode şi tehnici specifice de intervenţie pentru domeniile comunicare ergoterapie, kinetoterapie.

De asemenea, a fost îmbunătăţită dotarea cu materiale de specialitate a cabinetelor din cadrul centrului CRRNC care oferă terapii recuperativ-stimulativ-compensatorii copiilor care se află în evidenţa acestuia.

”O altă direcţie vizată prin implementarea acestui proiect, a fost diseminarea de informaţii prin intermediul unor materiale distribuite în unităţi sanitare şi de servicii sociale, care să contribuie la o mai bună informare a grupurilor de risc cu privire la impactul abandonului asupra dezvoltării copilului pe toate ariile psiho-comportamentale”, declară Elena Petrică-prof.psiholog, director CRAE Speranța.

LĂSAȚI UN MESAJ