5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Orașul Lugoj trebuie distrus!

Această fotografie exprimă foarte clar noua emblemă a Lugojului. De la alegerile locale din 2020, când lugojenii au fost manipulați și prostiți să-l aleagă primar pe Claudiu Buciu, și până astăzi centrul este oglinda marilor realizări promise într-un program sub genericul „Respect pentru lugojeni”. Această sintagmă, după alegeri, s-a transformat într-un gest obscen.

Cu vreo două-trei luni înainte de alegeri, fostul primar, Francisc Boldea, a început lucrările pentru reabilitarea centrului orașului Lugoj, locul de unde a pornit Revoluția din decembrie, în seara zilei de 20. Prima mare „realizare” a lui Claudiu Buciu a fost să oprească lucrările din centrul istoric al municipiului. Se zvonește că s-a folosit de un alt antrepenor renumit, Marius Gaidoș, care a transformat restaurantul Dacia în farmacii și jocuri de păcănele și care, astfel, după o istorie de sute de ani, a devenit o amintire pentru lugojeni. Dar despre acest „investitor”, altădată. Cert este un lucru, centrul orașului ne aduce aminte că războiul din Ucraina este aici, lângă noi, și fotografia poate fi înțeleasă de un străin ca un cadru din Siria sau Fâșâia Gaza.

După ce a oprit lucrările din centrul orașului, Claudiu Buciu și-a pus în cap să închidă biblioteca orașului și doar intervenția Ministerului Culturii a salvat-o de la desființare. A continuat, cu aceeași răutate, să schimbe în rău alte instituții de fală ale Lugojului: desființarea Corului „Ion Vidu”, a Teatrului „Traian Grozăvescu”, a Casei de Cultură a Municipiului, dar instanța a oprit aceste intenții. A găsit motiv să închidă ștrandul și, de patru ani, lugojenii nu au avut unde să meargă cu familiile lor să se îmbăieze, deși ștrandul a fost finalizat în vara lui 2020. A închis bazarul, și comercianții de patru ani sunt închesuiți în piața agroalimentară din Lugoj. Nu mai vorbim că între timp a încercat să vândă ștrandul de câteva ori.

Lugojenii au crezut că au scăpat de Claudiu Buciu în octombrie 2022, când prefectul județului Timiș l-a demis din funcția de primar pentru că a încălcat legea administrației publice locale schimbându-și domiciliul în Germania.

După demitere și predarea postului de primar lui Bogdan Ștefan Blidariu, o avenitură în Lugoj, nelegat de valorile acestui oraș, Claudiu Buciu a fost numit consilierul primarului interimar și, în fapt, tot sub conducerea primarului demis și-a continuat programul de distrugere a Lugojului.

Am întrebat instituția prefectului județului Timiș și răspunsul primit a fost unul hilar. Claudiu Buciu a fost demis că a încălcat legea, dar aceeași lege nu-i interzice să fie consilierul primarului interimar, așa că primarul care i-a luat locul a continuat aceleeași acte de distrugere a Lugojului și intențiile lor au fost susținute fără reținere de consilierii celor două partide reunite la guvernare, PNL și PSD.

Și pentru a exemplifica risipa banului public în cei patru ani, amintim trei manifestări inventate: Simfonia Florilor, Festivalul Podul de Fier, Festivalul Generalul Veterani, pentru care s-au cheltuit din banii lugojenilor peste 1.000.000 de euro în fiecare an.

Nu știu ce vor face lugojenii la viitoarele alegeri, dar greu se va spăla obrazul celor care au pus ștampila pe Claudiu Buciu și tagma de consiliei PNL, care au susținut toate aberațiile propuse de primarul ales Claudiu Buciu și susținute de cel interimar, Bogdan Ștefan Blidariu, un lugojean prin adopție, care habar nu are de ce vor alegătorii din Lugoj.

Pentru toți acești „vizionari” din orașul de pe Timiș reamintim numele consilierilor care s-au unit într-un singur crez: Orașul Lugoj trebuie distrus!
Consilierii complice la acest program de mutilare a valorilor Lugojului sunt: din partea PNL: Agache Mihai, Cornean Cristian Dorinel, Cut Lupulescu Flavia-Lorena, Dumitra Daniel-Adelin, Mârșevină Nicoleta, Serendan Adrian-Doru, Vieru Costel-Nicușor, Blidariu Bogdan-Ștefan, Câmpean Ioan, Jivulescu Sorin Ciprian, Szucs Diana-Maria și, din partea PSD: Baboniu Marius-Cornel, Galescu Cristian-Pavel, Crăciunescu Iosif și Dumitriu Ionuț-Ștefan.
Nu exagerez când cred că la alegerile locale din acest an se vor limpezi apele, iar pentru dezastrul celor patru ani, pe care l-au făcut în al doilea oraș din județul Timiș, sper ca măcar Claudiu Buciu, care și-a încălcat promisiunile electorale, să fie tras la răspundere, dacă nu penală, măcar morală și să fie împins în istorie ca un exemplu ce nu trebuie urmat.

Nicolae Toma

Alte subiecte :

Conacul Mocioni: expoziție dedicată la Timișoara și artă stradală la Foeni

După trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Începând cu ziua de...

Parcarea multietajată în zona Gării de Nord

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat. Potrivit documentației,...

Citește și :