Orașul din vestul țării care pornește cu ,,dreptul” în noul an. Investiție uriașă în industria orădeană!

326

Societatea SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE SRL. cu sediul în Oradea, companie subsidiară a holdingului SOGEFI SUSPENSIONS SA., a reușit să obțină acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică care se va construi la Oradea, în Parcul Eurobusiness I.

Grupul italian semnase în luna septembrie 2018, un contract cu Primăria Oradea, pentru un teren de 94.332 mp, în Parcul Industrial Eurobusiness I, de pe strada Borșului, unde, în cazul în care primea ajutorul de stat, urma să construiască o fabrică de componente pentru sistemul de suspensii. Acum că acest lucru s-a întâmplat, construcția acestei fabrici este certă și va demara în acest an.

Cei mai importanţi clienți ai companiei italiene sunt Ford, Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroen) și grupul Fiat Chrysler, potrivit Reuters.

Holdingul italian va investi 50 de milioane de euro la Oradea și va asigura un total de 200 de locuri de muncă.

Potrivit zf.ro, italienii, prezenţi în 23 de ţări mai au o companie în România, Sogefi Air Cooling din Argeş cu activităţi de fabricare a plăcilor, tuburilor şi profilelor din material plastic. Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de 2016, un profit net de 5,2 mil. lei cu un număr mediu de 64 de angajaţi.

sursa – infooradea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ