20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Opriți nebunia și nu mai blocați trotuarele în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii!

În mod cu totul aberant, în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii – a devenit o modă și, se pare, chiar o mândrie ca proprietarii clădirilor istorice puternic degradate să lipească deasupra intrării sau pe ziduri penibilul slogan “Atenție cade tencuială!”.

Din păcate, în acest moment, situația a atins cote alarmante. Asociațiile de proprietari au trecut la un pas următor, dar cu totul aberant: au cerut Poliției Locale să blocheze trotuarele, în loc să își repare clădirile istorice. În Timișoara sunt multe asemenea exemple. Două sunt numai pe Bv. Regele Carol (foto). Oare unde vom ajunge, dacă se va continua în acest mod? Pe unde vor mai circula pietonii?

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal acționează permanent pentru verificarea proprietarilor de imobile, persoane fizice sau asociații, de pe raza Timișoarei pentru a stabili dacă s-au conformat termenelor stabilite prin procesele verbale de contravenție încheiate anul trecut sau au tergiversat realizarea demersurilor necesare pentru obținerea autorizației și demararea lucrărilor de reparații la imobilele deținute în zona istorică a municipiului Timișoara.

Poliția Locală acționează pentru informarea și notificarea proprietarilor de imobile aflate în stare de degradare, care prezintă pericol pentru cetățeni și care conferă un aspect inestetic orașului. Sancțiunile prevăzute de Legea 422/2001 republicată sunt între 4000 și 8000 lei.

Așadar, dragi proprietari de construcții degradate, nu mai blocați trotuarele și îi obligați pe cetățeni să circule pe carosabil riscând să fie accidentați de mașini, ci reparați-vă clădirile istorice!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Revine la Merlin Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!

La acest sfârșit de săptămână, spotlight-ul se mută pe Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!, eveniment cultural open air, aflat la a doua ediție, organizat...

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun...

Citește și :