24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Oncogen Timișoara reintră în bătălia contra cancerului. Centrul timișorean va produce noi terapii celulare pentru afecțiunile oncologice

Centrul OncoGen din Timișoara va dispune de o tehnologie ce va permite, în viitor, pacienților, să aibă acces la terapiile celulare.

Centrul de cercetare OncoGen a semnat un acord de colaborare cu un partener german care activează în terapia celulară țintită, folosind tehnologii noi.

În felul acesta, terapiile celulare vor fi accesibile pacienților oncologici din regiune și din țară, la prețuri mult mai mici decât în străinătate, spune managerul Centru OncoGen, Virgil Păunescu.

“E un acord cu trei parteneri. E vorba de un transfer tehnologic dinspre CellCopedia, Germania către noi, pentru a putea în sfârșit să facem ceea ce ar fi trebuit să facem mai demult, să punem la punct producția și dezvoltarea, dar și producția terapiilor celulare, care în momentul de față sunt o mare speranță pentru pacienții cu cancer, dar care nu au acces. O terapie celulară care se face în străinătate deocamdată sau în mare parte în străinătate, foarte puțin la noi. e de ordinul sutelor de mii de euro, până la un milion pentru un pacient”, spune Virgil Păunescu.

Colaborarea implică și Spitalul Județean de Urgență din Timișoara. Managerul Dorel Săndesc speră, pe viitor, la un parteneriat propriu-zis, pentru a demara munca în dezvoltarea imunoterapiei.

“Eu nu pot decât să mă bucur că semnăm acest acord și sperăm că, ulterior, să facem chiar un parteneriat concret public-privat. Avem deja și parteneri juridici cu expertiză în domeniu, care ne vor asista, după cum ne vor asista și reprezentanții autorităților centrale”, spune Dorel Săndesc.

În viitorii șapte ani, cercetători din România și Germania ar urma să dezvolte tratamente pentru persoanele cu cancer.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :