31.6 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

Olimpiada naţională de matematică adună la un loc 1000 de persoane FOTO-VIDEO

Sala de concerte a Operei Române din Timişoara, a fost astă seară gazda startului celei de-a 68-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de matematică, pentru clasele VII-XII, care a adunat la un loc aproape o mie de persoane (elevi, cadre didactice, părinţi). Deschiderea a avut loc în prezenţa ministrului Educației, dl. Năstase Pavel, ca reprezentant al Guvernului României și implicit al MEN.  La festivitatea de deschidere au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Politehnicii şi ai UVT, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, preasfinţia sa mitropolitul Ioan, şi cadre didactice, dar şi reprezentanţi ai ISJ Timiş.

Cuvântul de deschidere al Olimpiadei a revenit inspectorului şef, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, care după salutul de „Bun venit”, a dorit mult succes elevilor, „ ne-am străduit să aveţi parte de o organizare perfectă şi aşteptăm cu nerăbdare să vă vedem reuşiţi, atângându-vă obiectivele pe care vi le-aţi propus”.

Cei mai buni elevi din toată ţara s-au unit la Timişoara pentru a dovedii că şi printre cei foarte buni, se află excepţionalul, se află formidabilul: „Meritaţi să ne înclinăm în faţa motivaţiei voastre  şi a perseverenţei voastre, cu ajutorul cadrelor didactice şi a măiestriei lor didactice”, a mai spus Aura Danielescu.

Cei prezenţi la Olimpiadă sunt spuma judeţelor, cu copii eminenţi care au ajuns pe podium datorită atât profesorilor cât şi părinţilor, deoarece atunci când concursul se va încheia toţi vor fi câştigători, datorită ambiţiei acestor tineri frumoşi şi devotaţi la ceea ce fac.

Printre cei care au luat cuvântuzl la deschidere a fost şi ministrul Educaţiei dl. Năstase Pavel:  ”Sunt deosebit de onorat sdă particip astăzi la deschiderea Olimpiadei Naţionale de matematică, după cum ştim Guvernul actual al României acordă o importanţă deosebită Educaţiei. În primele luni ale anului 2017 au fost luate o serie de măsuri care vizează în mod special Educaţia, şi pe care le vom simţii cu toţii”, a spus ministrul Educaţiei Năstase Pavel.

Pavel l-a scuzat pe pemierul Sorin Grindeanu că nu este prezent la deschidere cu toate că şi-ar fi dorit foarte mult, şi a transmis succes participanţilor la competiţia olimpică. A mai dat asigurări din partea guvernului pentru întregul suport acordat Educaţiei , dar în mod special performaţelor şi performerilor acesteia.

„Am observat că în sală sunt prezenţi ţi lectorii prestigioaselor universităţi din Timişoara, şi sunt convins dragi olimpici că abia aşteaptă să vă prindă în admiterile ce deja urmează, mă refer la elevii de clasa a XII-a, câştigătorii acestei olimpiade având o şansă în plus faţă de ceilalţi”, a mai spus Năstase Pavel.

Au mai luat cuvântul reprezentanţi ai CJ, primăriei , ai universităţilor, dar nu în ultimul rând, preasfinţia sa, Mitropolitul Ioan: „Doamnă inspectoare, v-am oprit aici lângă mine o secundă, pentru că, dumneavoastră profesorii toţi sunteţi obişnuiţi să puneţi întrebări, dar fugiţi când cineva vrea să vă pună întrebări. Dacă a-ţi putea ghici când am participat eu la ultima Olimpiadă de matematică, şi ce zi era aceea.  –Probabil că era tot aprilie, şi în preajma Sfintelor Sărbători Pascale . Sunteţi pe aproape. Sunteţi pe la Lugoj, dar dacă mai ziceţi ceva poate vă mai apropiaţi, pe undeva pe la Giroc”.

Sfinţia sa s-a adresat apoi celor prezenţi, dar şi elevilor spunând că: „ultima olimpiadă de matematică la care am participat a fost chiar într-o zi de Paşte, fiind convocaţi pentru ora nouă dimineaţa, şi să nu vă închipuiţi că a venit Ministrul Învăţământului la noi să ne întâmpine cu „Hristos a Înviat”, ci din contră am fost controlaţi să vadă dacă nu avem vreun ou roşu la noi pe care să fie scrisă vreo formulă matematică”, a mai spus părintele Ioan, Mitropolitul Banatului.

De mâine vor începe examenele pentru Olimpiadă, iar sâmbătă vom afla câştigătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat de 38 de ani a amenințat că se sinucide

Duminică în jurul orei 12:30, un bărbat din Calea Șagului trăia unul dintre cele mai dificile momente ale vieții sale. Acesta, suferind, arunca obiecte...

De Rusalii, polițiștii veghează asupra liniștii și ordinii publice

Cu prilejul Rusaliilor, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vor veghea în tot județul, pentru ca liniștea și ordinea...

Citește și :