Oftalmologii români și sârbi au colaborat pentru implementarea terapiilor cu laser

171

Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara a încheiat, cu succes, un proiect internațional cu parteneri din Serbia. Proiectul „Centrul Regional pentru Terapii Laser Avansate în Oftalmologie”, s-a adresat unui segment foarte larg de populație interesată de probleme oftalmologice.

Acest proiect a fost derulat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara în parteneriat cu Municipalitatea Nova Crnja din Serbia. În perioada de implementare a proiectului (mai 2017-mai 2019) peste 10.000 de persoane au beneficiat de screening-ul bolii diabetice şi peste 6.000 de consulturi oftalmologice gratuite. Dintre pacienţii examinaţi, 400 au beneficiat de proceduri laser.

În cadrul proiectului au fost organizate conferinţe cu teme medicale, atât pe teritoriul României, cât şi pe cel al Serbiei cu participanţi din mediu urban, rural, rural izolat şi comunitatea rromă. Proiectul RECALT, prin intermediul programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, a avut alocat un buget de 1.905.000 euro, cu un sprijin financiar, nerambursabil, din partea Uniunii Europene în valoare de peste un milion 600 de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ