Oaspeți de seamă ajung la Timișoara pentru a discuta despre securitatea României

84

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, organizează în 10 octombrie conferința internațională „Security challenges in the Balkans”.

Evenimentul va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările vechi și noi cu privire la securitatea și stabilitatea Balcanilor, la rolul jucat de UE în democratizarea acestui spațiu, precum și la politica de securitate a NATO în regiune.

Evenimentul va avea 3 sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României și a zonei învecinate.

Conferința va beneficia de expertiza unui număr considerabil de invitați, membri ai corpului diplomatic, precum și reprezentanți ai mediului academic și de specialitate din România, Serbia, Croația, Turcia, Grecia, Bulgaria, Albania, Marea Britanie, Italia și Franța. Evenimentul va avea loc la complex Senator.

Evoluția evenimentelor din ultimii ani demonstrează că regiunea Balcanilor rămâne un spațiu deosebit de important pentru securitatatea europeană, provocările cu care se confruntă zona intensificându-se în ultimii ani. Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center au decis să organizeze această dezbatere la Timișoara pentru a sublinia în primul rând legăturile istorice ale capitalei Banatului și pentru a evidenția faptul că Balcanii reprezintă o zonă vitală pentru securitatea României

LĂSAȚI UN MESAJ