Oameni în alertă în Banat, după ce o vijelie puternică a făcut ravagii în mai multe orașe

2946

Codul galben de vânt a generat o serie de probleme în județ: acoperișuri smulse, copaci căzuți, mai multe incendii şi avarie la internet şi cablu TV. Codul galben de vânt puternic și-a spus cuvântul în Banatul Montan.

Vijelia pornită de aseară a rupt mai mulţi copaci şi stâlpi de telegraf și a blocat temporar un sens de mers de pe DN 57.

La Reșița, în zona Cuptoare, un copac s-a rupt și a fost aruncat de vânt pe carosabil. Copaci au mai căzut la Moldova Nouă și la Oravița. Oraşul Oraviţa nu a scăpat nici el de urmările vântului: acoperișul din tablă al unui bloc, a fost aruncat de vânt peste o mașină parcată lângă bloc, avariind-o serios.

Oamenii au intuit pericolul și au dat alarma, iar locatarii din zonă au apucat să-și tragă mașinile din parcare. Din fericire, în jurul orei 5 dimineaţa, intensitatea vântului a mai scăzut iar locatarii blocului au asigurat bucata de acoperiș desprinsă.

Din cauza vântului puternic care ,,a întors fumul în coşuri” doua case au ars: una la Moldova Noua şi una la Anina.

Drumul dintre Grădinari și Moldova Nouă – DN 57 – a devenit un adevărat traseu cu obstacole din cauza crengilor rupte de vânt din plopii și plutele de pe margine.

Toată partea de S-V a judeţului Caras Severin nu are în acest moment internet, telefonie şi televiziune prin cablu. Vântul a rupt unul dintre cablurile principale ale operatorului din această parte a judeţului. Echipele de interventie sunt in teren pentru reparatii inca de la primele ore ale diminetii.

sursă: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ