O zi de cod roșu, în cartierul Dacia. Cum înfruntă timișorenii canicula, între betoanele orașului

528

Încă de dimineaţă, am luat căldura în piept, și am dat un ocol prin Piaţa Dacia şi prin Parcul Dacia. La Biserică trăgeau clopotele, anunțând ora zece. Cu toate că vântul abia adia sub soarele dogoritor, parcul era animat de copii cu vârste de la un an, la zece ani. Adulții, prezenți și ei, unii jucau table, șah, cărţi sau stateau la palavre, în timp ce alții savurau răcoritoare la terase, de parcă nici n-ar exista o atenţionare de cod roşu.

Deși termometrele arătau deja 30 grade, lumea nu se sinchisea de căldură.

Prin Piaţa Dacia, vacarm. Un du-te vino continuu. Timișorenii au ieșit la cumpărături în piaţa încărcată de fructe şi legume. Cele mai căutate sunt roşiile, pe care comercianții le vând la prețuri cuprinse între 1,50 lei – 7 lei likogramul. Printre cele mai scumpe sunt roșiile cherry.

Pe locul doi în topul cumpărăturilor făcute de bănățeni, în Piața Dacia se află pepenele roşu, vândut la 1,50 lei kilogramul.

În ceea ce privește prețurile pentru alte fructe și legume, acestea sunt destul de ,,piperate”, la piață, în comparație cu prețurile de vânzare pe care le au aceleași produse, în magazinele din zonă.

Pe tarabe perele se găsesc la prețul de 7 lei pe kilogram, prunele la 4 lei kilogramul, ardeii kapia la 7 lei kilogramul, iar vinetele se vând începând de la 2,50 lei pe kilogram.

Strugurii, spanacul sau fasolea verde au prețuri ce variază între 8-10 lei/kilogram.

Chiar și cu așa prețuri, timișorenii au ieșit ca furnicile pentru a face rondul pieței, mai ales că urmează o nouă zi cu temperaturi care vor depăși, în miezul zilei, din nou pragul de 40 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ