O timişoreancă, viceprimar la Berlin

1656

Timişoreanca Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în decembrie unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei. De fapt numele funcţiei este de primar (Bürgermeister), însă este echivalentul vice-primarului; primarul este Regierender Bürgermeister, adică primar guvernator.

Ramona Pop a militat în campania electorală pentru modernizarea grădinițelor și școlilor, care trebuie restaurate, și pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcționare. De asemenea, Pop a spus că mai dorește să introducă mai multe trenuri S-Bahn în rețeaua de transport în comun.

Ramona Popa a intrat în Parlament la 24 de ani, fiind cea mai tânără membră de atunci.

Ramona Pop s-a născut la Timișoara în anul 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universității FU Berlin.

În 1997 s-a înscris în Partidul Verzilor, iar din 2006 a ajuns membru în Parlamentul regional din Berlin. Din 2012 este copreședinte al formaţiunii din Camera Deputaților.

Citeşte şi: O timişoreancă vrea să-i ia locul Angelei Merkel şi să ajungă la conducerea Germaniei

ramona-pop

LĂSAȚI UN MESAJ